Oplever du vedvarende tandpine, smerte ved tygning og synkning, at tanden ændrer farve, eller at tandens rodspids føles høj, når du tygger?
Disse symptomer kan være tegn på, at tandens nerve er blevet betændt – en tilstand kaldet rodbetændelse. Lad ikke rodbetændelsen udvikle sig, da det kan få alvorlige konsekvenser for tandens rodkanaler.
I stedet kan du opsøge professionel hjælp hos Østerbro TandlægeCenter, hvor vi tilbyder dig en effektiv og smertefri rodbehandling i København.
Hvad er en rodbehandling?
En rodbehandling er en tandbehandling, der har til formål at fjerne betændelsen i tandens rødder.
Når nerven er blevet inficeret, er det nødvendigt at fjerne den for at forhindre, at betændelsen spreder sig yderligere i tandens nerve og til omgivende knogle.
Processen indebærer, at tandlægen borer et lille hul i tanden og derefter bruger specielle instrumenter til at fjerne bakterier og tandnerve fra rodkanalen.
Herefter fyldes rodkanalen med et materiale, der lukker for indtrængning af nye bakterier.
Hvor lang tid tager en rodbehandling?
En rodbehandling udføres i løbet af ét eller to besøg hos tandlægen, afhængigt af tandens tilstand og kompleksitet af behandlingen.
I nogle tilfælde, hvor tandens rodkanal er særligt snæver, kan det dog være nødvendigt med flere behandlinger for at sikre en tilstrækkelig rensning.
De typiske symptomer på rodbetændelse
Der kan være flere symptomer, der indikerer, at du har rodbetændelse i en af dine tænder.
Her er nogle af dem:
- Vedvarende tandpine eller ømhed i tanden.
- Misfarvning af tanden.
- Dårlig ånde eller ubehagelig smag i munden.
- Smerte ved tygning og synkning.
- Tanden kan føles høj, når du tygger.
Hvis du oplever nogen af ovennævnte symptomer, anbefaler vi at besøge din tandlæge hurtigst muligt for at få foretaget en grundig undersøgelse.
Symptomerne kan skyldes andre ting. Det er vigtigt at få be- eller afkræftet, om der er tale om rodbetændelse.
Sådan stilles diagnosen
For at fastslå, om du har rodbetændelse, vil vi først foretage en grundig klinisk undersøgelse. Her vil vi se nærmere på tanden, tandkødet og eventuelle tegn på betændelse.
Derudover vil vi tage et røntgenbillede af tanden. Dette giver os et indblik i, hvordan tandens rodkanal ser ud, og om der er tegn på betændelse omkring rodspidsen.
Røntgenbilledet er et vigtigt værktøj, da rodbetændelse ikke altid kan ses eller mærkes i begyndelsen. Ud fra undersøgelserne vil vi kunne vurdere, om en rodbehandling er nødvendig.
Hvad er årsagen til rodbetændelse?
Der kan være flere forskellige årsager til, at en tand udvikler rodbetændelse.
Her er nogle af de mest almindelige årsager:
- Ubehandlede huller i tanden (caries).
- Traumer eller slag mod tanden.
- Revne i tanden hele vejen ind i tandnerven.
- Knækket tand.
Få udført en smertefri rodbehandling
Hos Østerbro TandlægeCenter har vi stor erfaring med at udføre effektive og smertefrie rodbehandlinger.
Vi anvender de nyeste teknikker og udstyr for at sikre et optimalt resultat, og vi sørger for, at behandlingen sker i et tempo, som du føler dig tryg ved.
Ved at starte med en effektiv bedøvelse sørger vi for, at du ikke mærker noget, når tanden rodbehandles.
Vores ønske er at give dig en god oplevelse og et vellykket behandlingsforløb, så du kan komme dine gener fra rodbetændelsen til livs og få mere overskud i dagligdagen.
Skal jeg forvente smerter efter rodbehandlingen?
Selvom selve rodbehandlingen er smertefri, kan du godt opleve let ubehag og smerter efter indgrebet. Dette skyldes, at dine rodbehandlede tænder skal have tid til at hele efter behandlingen.
Din tandlæge vil dog sørge for at udskrive smertestillende medicin, så du kan holde eventuelle smerter under kontrol. Normalt aftager ubehaget i løbet af få dage.
Skulle smerterne være vedvarende eller tage til, er det vigtigt, at du kontakter os.
Må jeg spise og drikke efter endt rodbehandling?
Når du har fået udført en rodbehandling, er det vigtigt, at du venter med at spise, indtil bedøvelsen er helt aftaget. Ellers risikerer du at bide dig selv i kinden eller læben, uden at kunne mærke det.
I de første timer efter behandlingen anbefaler vi, at du holder dig til flydende kost som suppe, smoothies eller yoghurt. Hård mad kan belaste den rodbehandlet tand og føre til yderligere skader.
Hvad koster en rodbehandling?
Prisen for en rodbehandling afhænger af, hvor mange rodkanaler der skal behandles.
Som det fremgår af vores prisliste, som du finder på vores hjemmeside, er der en fast pris for 1. kanal og en pris pr. kanal for de efterfølgende kanaler.
Udover selve rodbehandlingen kan der også komme udgifter til røntgenbilleder, bedøvelse og fyldning af den rodbehandlede tand. Du får selvfølgelig oplyst et prisestimat på forhånd.
Tilskud til din rodbehandling
Selvom en rodbehandling er en nødvendig tandbehandling, kan det stadig være en bekostelig affære. Derfor tilbyder vi hos Østerbro TandlægeCenter at hjælpe dig med at afklare dine tilskudsmuligheder.
Som medlem af “danmark” kan du typisk få tilskud til din rodbehandling i København.
Vi indberetter direkte til “danmark”, så du ikke selv skal bruge tid på det. Derudover kan du hos os vælge at finansiere din behandling med lave, månedlige afdrag, hvis du ønsker det.
Kontakt os for en rodbehandling i København
Vores dygtige og erfarne tandlæger står klar til at udføre en grundig undersøgelse, stille den rette diagnose og ved behov udføre en effektiv og smertefri rodbehandling i København.
Det er vigtigt, at din tand rodbehandles hurtigst muligt, når det er blevet konstateret, at dine tandproblemer skyldes rodbetændelse. Denne tilstand går nemlig ikke over af sig selv.
Vi har åbent i klinikken seks dage om ugen og vil gerne hjælpe med at finde en tid, der passer ind.